Polepszacze do pieczywa
   
BUŁA C Polepszacz do pieczywa drożdżowego.
Dozowanie: 0,3 - 0,5% w stosunku do masy mąki.
Bardzo wydajny, polecany szczególnie do bułek, bagietek i kajzerek.
Uzyskujemy bardzo duży rozrost ciasta i przedłużenie świeżości.
 
     
SZNEKA Polepszacz do ciasta drożdżowego.
Dozowanie: 0,5- 1.0 % w stosunku do masy mąki.
Polecany do drożdżówek, hamburgerów i innych ciast drożdżowych.
Przedłuża znacznie świeżość pieczywa.
 
     
CHLEBUŚ C Polepszacz do pieczywa mieszanego.
Dozowanie: do 0,5% w stosunku do masy mąki. Duża wodochłonność.
Najekonomiczniejszy polepszacz do chleba mieszanego.
Gwarantuje dużą objętość bochenka, równy miękisz o ciepłej, kremowej barwie.
Łatwość krojenia i znaczne przedłużenie świeżości.
 
     
SUPER 2003 Polepszacz do bułek.
Dozowanie: do 0,5% w stosunku do masy mąki.
Oparty na najnowszej generacji enzymów polepszacz do bułek, galanterii cukierniczej i chleba mieszanego.
Przedłuża świeżość pieczywa, ułatwia przygotowanie ciasta.
 
     
KONCENTRAT Polepszacz do produkcji bułek.
Dozowanie: 0,1% w stosunku do masy mąki.
Wysoko skoncentrowany polepszacz do każdego pieczywa drożdżowego. Wymaga wymieszania z mąką przed zastosowaniem. Bardzo wydajny produkt gwarantujący duży rozrost i dłuższą trwałość pieczywa.
 
     
GUSTAW Polepszacz do produkcji bułek na linii automatycznej.
Dozowanie: 0,3 - 0,5% w stosunku do masy mąki.
Polepszacz dający doskonałe wyniki przy zastosowaniu automatycznej obróbki ciasta.
Charakteryzuje się dużą tolerancją i daje doskonałe rezultaty. Pieczywo przygotowane z jego zastosowaniem jest ładnie wyrośnięte i dłużej świeże.
 
     
FORMUŁA 3000

Polepszacz do pieczywa mieszanego.
Dozowanie: do 0,5 % na 100 kg mąki.
Zastosowanie tego produktu znacznie ułatwi pracę w piekarni. Wypieczony chleb jest kształtny, duży i o bardzo ładnej skórce i miękiszu.

 
     
  Polepszacz do pieczywa żytniego.
Dozowanie: 1-1,5% na 100 kg mąki.
Pozwala na wypiek wyrośniętego chleba żytniego bez dodatku mąki pszennej, czyli bez glutenu i skrobi. Taki chleb polecany jest jako zdrowa żywność. Znacznie przedłuża świeżość chleba żytniego. Może być stosowany do wypieku bułek żytnich i pszenno-żytnich.
 
     

Mieszanki piekarnicze

   
  Mieszanka ziarnista.
Dozowanie: do 25% do masy mąki lub jako posypka dekoracyjna.
Skład: płatki pszenne, żytnie, owsiane, jęczmienne, ziarno słonecznika, sezamu, siemię lniane.
Nie wymaga moczenia przed stosowaniem jak dodatek do ciasta. Pozwala na uzyskanie różnorodnych wypieków na bazie jednego ciasta.
 
     
  Mieszanka GRAHAM.
Dozowanie: 7 kg na 3 kg mąki pszennej. Dodatkowo 7-8 litrów wody.
Pozwala na przygotowanie zdrowego pieczywa typu "graham" o bardzo dużej wydajności.
Pieczywo jest ładnie wyrośnięte, lżejsze i dłużej trwałe niż pieczywo "Graham" wypiekane metodą tradycyjną. Użyta w mieszance mąka "graham" pochodzi ze specjalnego przemiału.
 
     
  Koncentrat do pieczywa włoskiego "La Ciabatta".
Dozowanie: 5 kg na 100 kg mąki pszennej.
Do zastosowania zarówno przy obróbce ręcznej jak i mechanicznej podczas produkcji pieczywa włoskiego. Uzyskane z udziałem tej mieszanki bułki, bagietki i chleby włoskie charakteryzują się oryginalnym smakiem i aromatem właściwym dla pieczywa pieczonego na zakwasie.
 
     
Oferta dla cukiernictwa  
   
BUDYŚ Krem deserowy do stosowania na zimno, zapiekania i mrożenia.
Dozowanie: 350-400 g na 1 l wody.
Krem szczególnie polecany do drożdżówek. Po upieczeniu zachowuje swoją barwę i objętość dając jednocześnie aksamitny smak. Może być chłodzony lub mrożony.
Doskonały po wymieszaniu z bitą śmietaną i dodawany do deserów.
 
     
KOKOSOWY Krem deserowy do stosowania na zimno, zapiekania i mrożenia.
Dozowanie: 350-400 g na 1 l wody.
Oryginalny w smaku krem z dodatkiem mączki kokosowej. Po upieczeniu zachowuje swoją objętość w produkcie. Może być schładzany a także mieszany z bitą śmietaną i dodawany do deserów.
 
     

Polepszacze przygotowane na życzenie klienta
   
  Przygotowujemy polepszacze odpowiadające wymaganiom naszych klientów. Polecamy nasze usługi tym, którzy poszukują indywidualnych rozwiązań.
W ciągu tygodnia przygotujemy recepturę i polepszacz, który naprawdę polepszy pracę w piekarni i jakość wypieków, a wszystko to za bardzo przystępną cenę.